روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
021-91017174
09101189021
شاید برای شما هم سوال شده باشد که به صورت کلی تابلو برق صنعتی چیست؟ تابلو برق در واقع سیستم های الکتریکی هستند که برای تامین یا تقسیم نیروی برق با ابعاد بزرگ، به مدار های کوچکتر استفاده میشوند. در تاسیسات و صنایع کوچکتر، تابلو برق ممکن است مستقیما از برق تغذیه کند و به مدار الکتریکی ثابتی متصل باشد. در این صورت به آن تابلوی ورودی سرویس میگویند.
اغلب تابلو برق های صنعتی توسط شرکت های برق در مکان های تجاری و صنعتی نصب می شوند. هدف نصب این تابلو ها سازماندهی مدار ها و کنترل کیفیت و ولتاژ برق است. در صنایع و کارخانه های بزرگ تابلو برق، نیروی الکتریکی مورد نیازش را از یک قطع کننده مدار یا تابلو برق بزرگ تر دریافت میکند.
حال که تا حدودی متوجه شدیم تابلو برق صنعتی چیست، بررسی کنیم که چه تفاوتی با پنل برق دارد. تابلو برق و پنل برق سیستم تقریبا مشابهی دارند و خدماتی یک شکل را در سیستم توزیع برق ارائه میدهند. پنل های برق عموما ظرفیت ولتاژ ورودی و کلی شان روی عدد 1200 آمپر تنظیم میشود. فرقی نمیکند که پنل داخلی باشد یا روی دیوار نصب شده باشد. این ماکسیموم ولتاژ برای همه پنل ها به یک اندازه است. تابلو برق اما به صورت یک تابلوی جداگانه میتواند روی دیوار یا روی زمین قرار گیرد.
دسترسی تجهیزات در تابلو برق میتواند از جلو یا از بغل باشد. همچنین این سیستم ها میتوانند تا ولتاژ ورودی 6000 آمپر را مدیریت کنند.
سوئیچ برد یا همان تابلو برق میتواند ساختاری عمودی و یکپارچه داشته باشد. همچنین این تابلو ها میتوانند با توجه با تعداد، اندازه و بار الکتریکی از سازه های متعدد تشکیل شوند.
تابلو برق شامل جدا کننده های اصلی یا شاخه های اصلی است که از طریق این شاخه ها جریان الکتریکی به مدار های کوچک تر منتقل میشوند. تمامی تجهیزات اندازه گیری و محافظ های نوسان گیر روی این پنل اصلی قرار میگیرند.
کابل کشی در تابلو برق به دو صورت انجام خواهد شد. از طریق ارتباط مستقیم کابل ها به تابلو و یا از طریق ساختار کششی. ساختار کششی معمولا در تابلو برق های خدماتی استفاده می شوند. کابل های کانال کشی شده میتوانند از طریق زمین یا سقف به تابلو برق متصل شوند.
در اغلب تاسیسات صنعتی، تابلو برق ها نزدیک به دیوار نصب شده و فقط از قسمت جلو قابل دسترسی هستند. باید به این نکته اشاره کنیم که در صورت لزوم امکان سفارشی سازی دسترسی تابلو وجود دارد. و میتوان دسترسی آن را به جلو، عقب و بغل تغییر داد. تابلو برق هایی که دسترسی از جلو دارند معمولا آسان تر نصب و نگهداری میشوند و عمق کمتری دارند.
به صورت کلی تابلو برق انواع مختلفی دارد. ما در مجموعه پارتاک صنعت، با بهره گیری از به روز ترین و با کیفیت ترین تکنولوژی ها و همچنین استفاده از افراد با تجربه و حرفه ای، بهترین مدل از تابلو برق را تولید و به بازار عرضه میکنیم. در ادامه با انواع تابلو برق های صنعتی و کاربردشان آشنا خواهیم شد.
تابلو برق های عمومی می توانند از کلید های مدار یکپارچه عمیق، کلید های مدار قالبی، فیوز ها، اندازه گیر و محافظ نوسانات تشکیل شده باشند. کاربرد تابلو برق عمومی وسیع است و میتوان از آن برای صنایع و مکان های تجاری مختلف استفاده کرد.
ویژگی های این تابلو شامل موارد زیر است:
تابلو برق فیوز دار در واقع برای استفاده در مکان های تجاری، صنعتی و مدیریت نیروی الکتریکی ورودی طراحی شده است. همچنین این تابلو ها میتوانند مدار را در برابر نوسانات و تغییرات ناگهانی ولتاژ محافظت کنند. هر پنل یا مدار در این تابلو دارای سوئیچ فیوز جداگانه با قابلیت قطع و وصل کردن آنی مدار است.
تابلو برق های اندازه گیری معمولا در مکان های تجاری با مدار های متعدد استفاده میشوند. این تابلو ها از کلید های مدار یا همان فیوز ها، شاسی، محافظ نوسان و سوکت های کنتور تشکیل شده اند. تمامی این اجزا در یک مجموعه مهندسی شده وجود دارند و وظیفه اصلی آنها اندازه گیری پارامتر های مختلف برقی است. اندازه گیری میتواند از روش های لامپ وات، ساعت متر یا اندازه گیری بر حسب پارامتر های شرکت برق باشد.
تابلو برق های اندازه گیری کاربردی دو جانبه دارند. علاوه بر اندازه گیری این تابلو ها برای توزیع جریان برق شاپینگ سنتر ها، مکان های تجاری بزرگ و دفاتر اداری استفاده میشوند.
تابلو برق سفارشی تمامی قابلیت های یک تابلو برق عمومی را ارائه میدهد با این تفاوت که امکان اضافه کردن تغذیه کننده ها به تعداد دلخواه در آن ایجاد میشود. همچنین این تابلو ها را میتوانیم با توجه به تعداد مدارها، تعداد فیوز ها و تعداد کاربران مصرف کننده شخصی سازی کنیم.
علاوه بر این قابلیت ها، تابلو برق های سفارشی دارای تامین کننده برق اضطراری هستند. از همین رو معمولا در صنایع حیاتی و پر اهمیت، مانند بیمارستان ها و مراکز درمانی، مراکز داده و مکان هایی که ممکن است قطع ناگهانی برق موجب از کار افتادن دستگاه ها شود، استفاده خواهد شد.
تابلو برق سه فاز معمولا در صنایع و مراکز تجاری بزرگ با کاربران بالا استفاده میشود. این تابلو از توان بالایی برخوردار است و به راحتی میتواند نیاز کاربران را برطرف کند. فیوز های این تابلو ها قابلیت قطع و وصل کردن همزمان هر سه فاز مدار های موجود در تابلو را دارند. تابلو برق سه فاز انواع مختلفی دارد: تابلو ایستاده، دیواری، رومیزی و…
کلام پایانی
در نهایت باید بگوییم که تابلو برق یکی از اصلی ترین تجهیزات سیستم های توزیع برق است. این تابلو ها عملکردی چند جانبه و مهم دارند و در اکثر صنایع مورد استفاده قرار میگیرند.
ما در پارتاک صنعت انواع مختلفی از این تابلو ها را با کاربرد های مختلف و قیمت های متنوع در اختیار مشتریان قرار میدهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع تابلو برق صنعتی، نحوه خرید و ضمانت های کیفیت میتوانید از طریق تماس تلفنی یا وب سایت با کارشناسان ما در ارتباط باشید. برای مشاهده دیگر تجهیزات صنعتی نیز می توانید از وب سایت ما به نشانی www.partakgp.com دیدن نمایید
هنوز حساب کاربری ندارید؟
ایجاد حساب کاربری