کشور سازنده
جریان ورودی
تایمر برق صنعتی یا رله زمانی قطعه ای است که در تابلوهای برق صنعتی نصب می شود و برای کنترل مدار فرمان تابلو در مدت زمان معین استفاده می شود. تایمرها تنظیم کننده زمان هستند و کاربرد آنها در مدار فرمان تابلو برق است که برای تنظیم زمان بین دو عملکرد در مدار به کار می روند. تایمرها انواع مختلفی دارند و از هر کدام استفاده متفاوتی می شود. در تابلوهای برق صنعتی، اتوماسیون، زمان سنجی و راه اندازی خودکار موتورها و دستگاهها به صورت خودکار بویژه راهاندازی الکتروموتورهای سه فاز برای عبور از حالت ستاره به حالت مثلث کاربرد از تایمر استفاده می شود. تایمرها از نظر دسته بندی به دو گروه دیجیتال و آنالوگ تقسیم میشوند. از بهترین نوع تایمرها و رله زمانی، می توان به برند اشنایدر و برند ایرانی شیوا امواج اشاره کرد. در شکل زیر عملکرد و نصب تایمر برق صنعتی نشان داده شده است.
آشنایی با انواع تایمر و رله زمانی
تایمرهای برق به دسته ها و انواع مختلفی تقسیم میشوند و از نظر کاربرد و عملکرد با هم تفاوت دارند. برای آشنایی و آگاهی کامل از انواع و مدل های تایمر برق صنعتی و استفاده و کاربرد هر کدام از آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
تایمر آنالوگ
این رله زمانی مدت زمان سپری شده را نشان نمی دهد، اما بوسیله اندیکاتور می توان سپری شدت مدت زمان را مشخص کرد.
تایمر دیجیتال
این رله هم مدت زمان سپری شده را نشان می دهد و هم مدت زمانی که برای تایمر تنظیم شده است. همچنین تغییرات زمانی را نیز نمایش می دهد. تنظیم تایمر دیجیتال با استفاده از دو کلید Up و Down انجام می شود و به راحتی می توان زمان در حال سپری شدن را از طریق نمایشگر تایمر مشاهده کرد. از مهم ترین مزایای این نوع تایمر این است که مصرف انرژی و هزینه های جانبی به طرز قابل توجهی کاهش پیدا می کند. علاوه بر این، با استفاده از این نوع تایمر می توان از خطاهای انسانی در مدار جلوگیری کرد و به این ترتیب بهره وری از تجهیزات چند برابر خواهد شد. خود تایمرهای دیجیتال هم به دو دسته تاخیر در وصل و تاخیر در قطع تقسیم بندی می شوند که هر کدام از ویژگی های زیر برخوردارند:
- تایمرهای تاخیر در وصل: ابتدا باید انرژی به یک تایمر وصل شود تا تایمر تاخیر در وصل عمل کرده و کنتاکتی را باز و بسته نماید.
- تایمرهای تاخیر در قطع: این نوع تایمر بعد از قطع انرژی عمل می کند و باعث باز و یا بسته شدن کنتاکتی خواهد شد.
از نظر ساختمان داخلی و ساختار نیز تایمرها به انواع زیر تقسیم می شوند
تایمر موتوری یا الکترومکانیکی
ساختار این نوع تایمر به این صورت است که از یک موتور کوچک، تغذیه تایمر، چرخ دنده های خارجی، میکروسوئیچ و کنتاکت های داخلی ساخته شده است.بوسیله منبع تغذیه، نیرویی به چرخ دنده ها وارد می شود تا موتور با یک دور ثابت به حرکت در آید و با برخورد شیار های دیسک متوقف می شود و به میکروسوئیچ دستور می دهد که کنتاکت ها قطع شوند و موتور خاموش شود.
تایمر الکترونیکی
در ساختمان این تایمرها مدارها، آی سیهای الکترونیکی و خازن به کار رفته است و برای تنظیم زمانهای کمتر از ثانیه تا چندین ثانیه یا همان تاخیر زمانی استفاده میشوند.
تایمر پنوماتیکی
در ساختمان این رله از ویژگی ذخیره سازی و فشردگی هوا استفاده شده است.کار این رله شبیه تایمر موتوری است با این تفاوت که تایمر موتوری پس از تنظیم و وصل بوبین آن شروع به کار میکند، ولی تایمر پنوماتیکی پس از قطع بوبین آن از ولتاژ، شروع به کار میکند. از این مدل تایمر روی کنتاکتور برای تغییر وضعیت حالت ستاره به مثلث استفاده میشود. از دیگر انواع تایمر برق صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تایمر تکرار شونده یا چشمک زن
- تایمر شمارش معکوس
- تایمر روزانه
- تایمر هفتگی
- تایمر تاخیر در وصل
- ذخیر در قطع
تایمر برق تکرار شونده یا چشمک زن
رله زمانی چشمک زن در جایی استفاده می شود که به طور تکراری و پشت سر هم بخواهیم چیزی را خاموش و روشن کنیم و یا تعداد دفعات روشن و خاموش شدن را تنظیم کنیم. برای مثال میخواهیم تابلوی مغازه هر 10 ثانیه یکبار خاموش و روشن شود. در نوار نقاله ی خط تولید برچسب زن هر 20 ثانیه یکبار دستگاه روشن و خاموش شود و این کار را به تعداد دفعات دلخواه، هر چند دفعه که می خواهیم تکرار کنیم. محدوده کارکرد و کاربرد این نوع تایمرها بسیار گسترده است.
تایمر روزانه
با این نوع رله، زمان فعلی را در دستگاه تنظیم می کنیم سپس در آن بازه زمانی که تنظیم شده است، وسیله برقی متصل به تایمر روشن می شود و خارج از آن بازه خاموش می شود. با این نوع تایمر هر روز در بازه زمانی مشخص شده دستگاه مورد نظر روشن خواهد شد و در خارج از آن بازه زمانی دستگاه را خاموش نگه میدارد. کارکرد و کاربرد این نوع تایمر نیز بسیار گسترده می باشد. از جمله کاربردهای این تایمر می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- استفاده از آن به عنوان تایمر ساعت کار
- روشن و خاموش کردن تجهیزات تراریوم در شبانه روز
- روشن کردن تابلوی مغازه شب هنگام ، به صورت خودکار
- روشن کردن نمای ساختمان در شب و خاموش کردن آن در روز با تایمر
- باز کردن شیر برقی یا روشن کردن پمپ با مدت زمان دلخواه با هدف آبیاری گیاهان
تایمر هفتگی
در این نوع تایمر نیز مانند تایمرهای روزانه شما توانایی این را دارید که بازه های زمانی روشن و خاموش شدن دستگاه را مشخص کنید ، و تنها تفاوت آن در این است که شما می توانید در روزهای خاصی از هفته این کار را انجام دهید. در تایمر روزانه برنامه تنظیم شده توسط شما هر روز تکرار خواهد شد. این در حالی است که در تایمرهای هفتگی شما می توانید برای هر روز از هفته برنامه روشن و خاموش شدن خاصی تنظیم کنید. از کاربردهای آن می توان به آبیاری توسط شیر برقی یا پمپ به صورت یک روز در میان. اشاره کرد.علاوه بر تایمر هفتگی شما می توانید برای تعطیلات سالانه یا تعطیلات درازمدت خود از تایمر یا تایم سوئیچ سالانه استفاده کنید. در این مدل تایمرها برای روزهای یک سال می توانیم ، زمان های متفاوتی را تنظیم کنیم و پس از آن برای سالهای بعد نیز این زمان ها تکرار خواهند شد. از کاربرد این نوع تایمر ها می توان به موارد زیر اشاره کرد
- تهویه گلخانه ها
- روشن و خاموش کردن چراغ های خیابان ها و معابر
- زنگ زدن در یک زمان مشخص برای ادارات و مدارس
تایمر برق تاخیر در وصل
کاربرد این نوع تایمرها بیشتر در موتورهای دمنده (هواکش ) و راه اندازی چند موتور یا کمپرسور است. این تایمر با تحریک پایه شروع تایمر ، روشن می شود و هدف آن جلوگیری از جریان بیش از حد همراه با هشدار باز بودن درب و غیره است.
تایمر تاخیر در قطع
در این نوع تایمر برق با تحریک پایه شروع تایمر و یا با اتصال به تغذیه تایمر ، تایمر شروع به شمارش می کند و پس از اتمام شمارش خروجی تایمر خاموش خواهد شد. از کاربردهای آن می توان به استفاده از این نوع تایمر در راه پله ها و سیستم تهویه مطبوع اشاره کرد.
تایمرهای برق بادی یا پنوماتیکی
تایمرهای پنوماتیکی مکانیکی هستند و نیازی به برق ندارند. این تایمرها از یک کنتاکت باز و یک کنتاکت بسته تشکیل شدهاند. عملکرد تایمر های بادی به استفاده کردن از کنتاکت بستگی دارد. یکی از موضوعات قابل توجه در مورد این تایمرهای برق این است که قبلاً بیشتر مورد استفاده قرار میگرفتند. امروزه استفاده از تایمر الکترونیکی ، نسبت به تایمر های پنوماتیکی از رونق بیشتری برخوردار است.
کاربرد انواع تایمر برق صنعتی و تابلو برق
تایمرها در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند و کاربردهای گسترده و متنوعی دارند. برای مثال در خط تولید کارخانه ها، برای مشخص کردن زمان انجام هر فرایند خاص باید از تایمر استفاده شود. این تایمرها در تابلوهای برق و اتوماسیون صنعتی هم اهمیت زیادی دارند و برای راه اندازی موتورهای سه فاز، برای تغییر وضعیت ستاره به مثلث مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین زمان سنجی عملکردهای خاص و یا راه اندازی خودکار دستگاه ها در فرایندهای صنعتی از دیگر کاربردهای انواع تایمر برق صنعتی می باشد. البته کاربرد تایمر تابلو برق فقط شامل مصارف صنعتی و پیچیده نیست و برای کاربردهای ساده تری مثل مصارف خانگی هم از این وسیله استفاده می شود. برای مثال برای قطع و وصل کردن خودکار تجهیزاتی مثل سیستم روشنایی منازل می توان از تایمرهای تابلو برق استفاده کرد همین موضوع یکی از آپشن های خرید تابلو برق که باید به آن توجه کرد.
خرید تایمر برق صنعتی ( رله زمانی )
در زمان خرید انواع تایمر تابلو برق حتما لازم است از نوع کاربری ، شرایط محیطی و نوع تایمری که نیاز دارید آگاهی کامل داشته باشید. سپس معیارهای زیر را مد نظر قرار دهید تا بهترین انتخاب و خرید را تجربه کنید:
- ابعاد تایمر
- نحوه نصب و راه اندازی
- محل نصب
- توجه به رنج زمانی پشتیبانی شده در تایمر
- میزان ولتاژ تغذیه
- مقدار جریان مجاز کنتاکت خروجی
- برند تایمرهای برق صنعتی
- قیمت تایمرهای برق صنعتی
فروش تایمر برق صنعتی
خرید از یک مرکز فروش معتبر تجهیزات و لوازم برق صنعتی و مشاوره با متخصصین این حوزه می تواند به شما برای یک خرید مطمئن و تهیه تایمر تابلو برق استاندارد و با کیفیت کمک شایانی کند. فراموش نکنید که نصب تایمر حتما باید توسط افراد متخصص و تحت نظارت کامل آن ها انجام شود. پارتاک صنعت عاملیت فروش انواع تایمرهای برق صنعتی و رله های زمانی در برندها و کیفیت های متنوع مانند اشنایدر و شیوا امواج در ایران است. شما صنعتگران عزیز می توانید هم به صورت حضوری و تماس تلفنی و هم بصورت آنلاین تایمر مورد نیاز خود را خرید کنید و از خدمات پس از فروش شرکت بهره مند شوید.