چراغ سیگنال(لامپ سیگنال)

در حال نمایش یک نتیجه

چراغ سیگنال تابلو برق صنعتی

 چراغ سیگنال( لامپ سیگنال ) قطعه ای است که بر روی تابلوهای برق نصب شده و به عنوان هشدار دهنده در تابلو برق به کار می رود. این قطعه به عنوان یک نشانگر وجود ولتاژ در مدار استفاده می شود. با روشن شدن چراغ، مشخص می شود که ولتاژ در مدار وجود دارد و مدار فعال است. چراغ های سیگنال از یک بدنه پلاستیکی، یک درپوش رنگی و یک لامپ تشکیل‌شده اند.لامپ های سیگنال قدیمی به‌صورت لامپ رشته‌ای بودند اما در مدل های جدید لامپ LED به کار می رود. بدنه پلاستیکی شبیه پیچ ساخته شده است تا بتواند توسط مهره روی در تابلو برق یا بدنه ماشین‌آلات صنعتی نصب شود. ولتاژ کاری چراغ های سیگنال از ۳ ولت تا 380 ولت است. درپوش رنگی نیز در رنگ های سفید، آبی، قرمز، زرد و سبز ساخته می‌شوند و هر رنگ معنای خاصی دارد. در شکل زیر چراغ سیگنال را مشاهده می کنید

رنگ بندی چراغ سیگنال

کاربردها چراغ سیگنال

استفاده و کاربرد چراغ ها و لامپ های سیگنال در تابلوهای برق صنعتی و بر روی بعضی از ماشین آلات صنعتی است ، زمانی که بخواهیم به‌صورت یک اعلان رنگی، وجود سیگنالی را نمایش دهیم و یا تغییر در مدار را با آلارم نوری نشان دهیم، می‌توانیم از لامپ سیگنال استفاده کنیم.

نصب لامپ سیگنال بر روی تابلو برق

مهمترین کاربرد چراغ های سیگنال بصورت زیر است :

  • قطع یا وصل بودن کلید
  • ورود خازن به مدار
  • نمایش وجود یا عدم وجود برق

روشن شدن هر یک از این چراغ‌ها روی درب تابلو، بیانگر علامت و اخطاری برای اپراتور هستند.لامپ سیگنال در مدار قدرت برای مطمئن شدن از وجود جریان سه فاز روی تابلوی توزیع انرژی و نیز جلوگیری از خطر ناشی از دو فازه شدن شبکه ها در سر راه هر فاز، به روش اتصال ستاره (۴ سیم) آن قرار می گیرد. با بسته شدن کلید اصلی تابلو، جریان سه فازه برقرار شده و در صورت قطع یک فاز، لامپ همان فاز خاموش می شود و اپراتور مسئول می تواند تابلو را قطع و مسأله را پیگیری نماید. چراغ های سیگنال در مدار فرمان همراه با بوبین کنتاکتور (زمان وصل و قطع مصرف کننده) چراغ می تواند روشن یا خاموش بودن دستگاه را مشخص کند. در کارخانه ای که تعداد زیادی ماشین با هم در حال کار هستند و فاصله ماشین ها نسبت به تابلو زیاد است از چراغ های سیگنال استفاده می کنیم.

استاندارد رنگ چراغ سیگنال‌

برای استفاده از لامپ سیگنال لازم است از رنگ بندی و استانداردهای آنها آگاهی کامل داشته باشید. اپراتور نیز این استاندارد را باید رعایت کند تا در زمان استفاده از دستگاه دچار خطا نشود. در زمان ساخت تابلو برق، از پنج رنگ سبز، قرمز، زرد، آبی و سفید برای نمایشگرهای درب تابلو استفاده می‌شود، هر کدام از این رنگ ها معنای خاصی دارد :

  • چراغ سبز: نمایشگر وضعیت عادی (Safe) و نرمال مدار است، سبز یعنی آماده به کار و استارت هستیم.
  • چراغ قرمز:نمایشگر وضعیت خطر یا حالت غیرعادی (Danger).
  • چراغ زرد: نمایشگر وضعیت هشدار (Warning).
  • چراغ آبی: نمایشگر وضعیت خارج از سه وضعیت بالا برای زمانی که نیاز باشد اپراتور وارد عمل شود .
  • چراغ سفید: فقط جنبه نمایشی دارد و نیاز به کاری از سمت اپراتور نیست و مشکلی برای سیستم ایجاد نمی‌کند.
  • چراغ سیاه: سیم کشی اصلی AC و DC
  • آبی روشن: سیم نول در مدار جریان اصلی (بدون عملکرد حفاظتی)

برای نمایش سه‌فاز با توجه به استاندارد کاری از رنگ‌های قرمز، زرد، آبی یا رنگ‌های قرمز، زرد و سبز، کنار هم استفاده می‌شود.

جعبه فرمان چراغ سیگنال و پوش باتن

از جعبه فرمان برای نصب رو کار تجهیزات فرمان دستی و چراغ های سیگنال مانند پوش باتن، شستی های قطع اضطراری و … استفاده می شود. انواع شستی های فرمان و لامپ سیگنال که قطر ۲۲ میلی متر دارند مانند چراغ سبز پلاستیکی و یا امرجنسی کله قارچی پلاستیکی می توانند در  این جعبه قرار بگیرند.

خرید چراغ سیگنال

برای خرید چراغ های سیگنال با کیفیت و قیمت مناسب با کارشناسان ما تماس بگیرید. پارتاک صنعت مرکز فروش انواع لامپ سیگنال و تجهیزات و ملزومات تابلو برق در ایران است . با خرید آنلاین و ثبت سفارش کالای مورد نظر شما در هرکجا از ایران به دست شما خواهد رسید