سه روش راه اندازی الکتروموتور با اینورتر صنعتی

جهت فعالیت در حوزه صنعت بهتر است که نحوه راه اندازی الکتروموتور با درایو را بشناسید. موتورها از جمله دستگاه‌هایی هستند که در بیشتر ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر به دنبال یک راه مناسب برای صرفه‌جویی کردن در مصرف برق می‌باشید بهتر است که درایوها را برای راه‌اندازی الکتروموتورها مورد استفاده قرار دهید. برای استفاده از این سیستم نیاز است که فرمان درایو و همچنین مدار قدرت را به طور کامل ارزیابی نمایید. با ما در این مطلب همراه باشید تا هر یک از نکات و راهنمایی‌ های مربوط به نصب الکتروموتور با درایو را بشناسید.

راه اندازی الکتروموتور با درایو

نصب کردن الکتروموتورها با درایو

اهمیت راه اندازی الکتروموتور با درایو

یکی از مهمترین نکاتی که جهت راه اندازی الکتروموتور با درایو اهمیت دارد این است که به صورت صحیح الکتروموتور را راه‌اندازی نمایید. صرفه‌جویی در مصرف برق مهم‌ترین دلیل استفاده کردن از انواع درایوها می‌باشد. در کنار این مسئله باید بگوییم درایوها طول عمر موتورها را می‌توانند بالاتر ببرند. در صورتی که بدون هیچ نوع آگاهی سیم بندی درایوها را انجام دهید مشکلات جدی برای سیستم شما به وجود می‌آید. بر همین اساس نصب الکتروموتور با درایو را باید تنها به افرادی که در این حوزه تخصص و تجربه بیشتری دارند بسپارید.

انواع درایو برای راه اندازی الکتروموتور با درایو

جهت راه اندازی الکتروموتور با درایو ابتدا باید انواع درایوها را بشناسید. درایوها در دسته‌بندی‌های متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند که برخی از مهم‌ترین آنها عبارت هستند از :

  1. درایو vsd

یکی از مهم‌ترین درایوهایی که برای نصب الکتروموتور با درایو مورد استفاده قرار می‌گیرد، مدل vsd می‌باشد. درایوهای کنترل که برای دور سرعت متغیر به کار گرفته می‌شوند را به عنوان درایو vsd معرفی می‌کنند. انواع درایوهای vsd در موتورهایی که dc و ac هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نمونه درایوها برای کاربردهای روزانه اهمیت زیادی دارند.

  1. درایو vfd

یکی دیگر از انواع درایوهایی که برای نصب الکتروموتور با درایو مورد استفاده قرار می‌گیرد، مدل وی اف دی می‌باشد. درایو وی اف دی به عنوان درایو کنترل دور فرکانس متغیر شناخته می‌شود و در اینورترها اهمیت زیادی دارد. این نمونه درایو سرعت موتور را به وسیله ولتاژ ورودی و همچنین فرکانس کنترل خواهد کرد. از این درایو برای صرفه‌جویی کردن انرژی در انواع پمپ‌ها و فن‌ها استفاده می‌نمایند.

  1. درایو vvvf

درایو وی وی وی اف برای دور فرکانس متغیر و ولتاژ متغیر جهت نصب الکتروموتور با درایو به کار گرفته خواهد شد. از این درایو به طور معمول در صنایع استفاده می‌نمایند. به عنوان مثال باید بدانید که این درایو در استخراج مواد معدنی و صنعت آسانسور کاربرد زیادی دارد. شما بدون شک متوجه شده‌اید که این درایو مربوط به کنترل کردن موتورهایی می‌باشد که توان بالایی دارند.

شماتیک نصب اینورتر بر روی الکتروموتور

مراحل راه اندازی کردن الکتروموتورها با درایو

مراحل راه اندازی الکتروموتور با درایو

مراحلی که مربوط به راه اندازی الکتروموتور با درایو است متفاوت می‌باشند که هر یک از آنها را باید با دقت بالایی اجرا کنید. درایوها بهترین گزینه هستند تا سرعت موتورهای القایی را کنترل کنند. اگر بخواهید از درایوها برای کنترل کردن موتور تک فاز بهره‌برداری نمایید باید بگوییم که امکان دارد برای موتور مشکل به وجود آید.

به طور معمول اینورترها می‌توانند الکتروموتور را بیش از اندازه گرم کنند. به همین دلیل عمر مفید موتور کاهش می‌یابد. پیش از اقدام به نصب انواع درایورها باید به سایز آنها توجه کنید. سایز درایو مد نظر باید با سایز موتور هماهنگی داشته باشد. در این انتخاب نیاز است که جریان عبوری از موتور و همچنین میزان ولتاژ ورودی را به طور کامل در نظر بگیرید.

در مرحله بعدی نصب الکتروموتور با درایو نیاز است که اندازه کلید قطع کننده را به درستی کنترل نمایید. این کلید باید به گونه‌ای نصب شود که با جریان عبوری هماهنگ گردد. از پنل‌های قطع کننده مدار می‌توانید برای نصب کردن کلید استفاده نمایید.

برای اینکه پنل‌های قطع کننده را به مدار برق متصل نمایید ابتدا برق ورودی را قطع کرده و سپس پنل کلید قطع کننده را نصب نمایید. در مرحله بعدی باید پوشش پنل را خارج نمایید و قطب ولتاژ، مدار شکن جریان و … را وصل کنید. پس از اینکه این مراحل را پشت سر گذاشتید باید سیم ‌ها را به پنل قطع کننده مدار وصل کنید. برای این اقدام شما سه سیم برق و یک سیم زمین نیاز دارید که باید هر یک از این سیم‌ها را از پنل‌های قطع کننده مدار به درایو متصل نمایید.

نحوه به کارگیری اینورتر

نصب الکتروموتور با درایو

راه اندازی الکتروموتور با درایو و وصل موتور تک فاز به درایو

یکی از مهمترین نکاتی که جهت راه اندازی الکتروموتور با درایو اهمیت دارد این است که موتورهای تک فاز را به درایوها وصل کنید. برای نصب درایو سیمی را با سایز مناسب انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که از چه نوع سیمی با چه سایزی جهت سیم کشی استفاده می‌کنید. سایز هر یک از سیم‌ها برای این مرحله باید مناسب باشد.

اکنون سیم‌ها را باید از بهترین مسیر به بخش موتور انتقال دهید پس از آن نیاز است که سیم بندی مدار قدرت و فرمان درایو را متصل نمایید. برای وصل کردن فرمان درایو و مدار قدرت بهتر است از نمودار اتصالات کمک بگیرید. موتورهای سه فاز که در نمودار اتصالات به کار گرفته می‌شوند به طور معمول دارای دو ولتاژ هستند. بر اساس نحوه اتصال، نوع ولتاژ هر یک از آنها با یکدیگر فرق می‌کند. بر همین اساس با توجه به ولتاژ که در دسترس است باید نحوه اتصال را انتخاب نمایید.

سیم‌های برق را در این مرحله نیاز است که به ترمینال‌های موتور متصل نمایید. ابتدا نیاز است که فازهای گوناگون را از نظر نوع درایو بررسی کنید. برای این کار باید دستورالعمل سیم بندی را بررسی نمایید. برای اینکه مهره‌های مخصوص اتصال مناسبی داشته باشند باید جایگاه آنها تعیین گردد. در نهایت نیاز است که از محکم بودن هر یک از اتصالات سیم‌ها اطمینان حاصل نمایید. اگر هیچ یک از سیم‌ها از درون مهره خارج نشدند یعنی به درستی عملیات نصب را انجام داده‌اید. در صورتی که یک سیم از قسمت زیرین مهره خارج شود نیاز است که به صورت مجدد سیم‌ها را به موتور وصل نمایید.

نصب الکتروموتور با اینورتر

راه اندازی الکتروموتور با درایو و بررسی سیم ها و اتصالات

جهت راه اندازی الکتروموتور با درایو بررسی سیم‌ها و اتصالات به درایو اهمیت زیادی دارد. در این مرحله نیاز است که سیم‌ها را از قسمت کلید قطع کننده به انواع درایوها متصل نمایید. در بخش سیم بندی فرمان درایو و فرمان قدرت سیم‌های زیادی وجود دارند که آنها را به عنوان سیم‌های اصلی می‌شناسند. باید در این مرحله از کلید قطع کننده که در مدار خارج می‌شود استفاده شود. هر یک از این سیم‌ها باید به ترمینال‌های متفاوت متصل گردند. بعد از اینکه تمامی سیم‌ها را نصب کردید یک سیم باقی می‌ماند که نیاز است آن را به پیچ سبز ببندید. اکنون که تمامی اقدامات ضروری را انجام داده‌اید نوبت به راه‌اندازی کردن سیستم می‌رسد.

در این مرحله باید کلیدهای قطع کننده را به درایورها طبق استاندارد مشخص شده‌ای که دارند وصل کنید. پس از آن کلید را باید در حالت وصل قرار دهید و در این مرحله درایو را تنظیم کنید. نوع موتور ولتاژ نامی، جریان نامی، توان نامی و سرعت نامی مهمترین مواردی هستند که باید زمان تنظیم کردن درایو ارزیابی شوند. برای تنظیم کردن هر یک از پارامترها باید برنامه‌ای که در دفترچه راهنما وجود دارد را ارزیابی نمایید. در نهایت با استفاده کردن از دکمه‌هایی که روی درایور نصب شده‌اند می‌توانید موتور را راه‌اندازی نمایید. اگر به دنبال انتخاب بهترین درایو برای موتورها هستید باید نوع موتور را با نوع درایو مطابقت دهید تا از آنها استفاده بهینه داشته باشید.

روش های راه اندازی الکتروموتور با درایو

روش‌های زیادی برای راه اندازی الکتروموتور با درایو وجود دارند که هر یک از آنها باید بر اساس استانداردهای مشخص شده به کار گرفته شوند. در صنایع سنگین و نیمه سنگین سایزهای گوناگون درایور را به کار می‌گیرند که هر یک از آنها طبق اصل خاصی به کار گرفته می‌شوند. برخی از مهمترین روش‌هایی که جهت راه‌اندازی کردن الکتروموتور با درایو به کار گرفته می‌شوند عبارت هستند از :

اینورتر صنعتی و طیقه استفاده با دینام

خرید اینورتر کلیک کنید

  1. روش تک ضرب یا روش مستقیم

یکی از بهترین روش‌های نصب الکتروموتور با درایو، روش تک ضرب یا روش مستقیم می‌باشد. ولتاژ به طور کامل در این روش وارد مدار می‌گردد و از تجهیزات گوناگون استفاده می‌کند. سادگی این مدار کمک خواهد کرد که جریان راه‌اندازی بالاتر رود. ظرفیت توانی بالا این مدار ایراد آن به شمار می‌رود. البته برای بسیاری از صنایعی که ظرفیت توانی کمتری دارند این روش بهترین روش شناخته می‌شود.

  1. روش ستاره مثلث

روش راه اندازی ستاره مثلث یکی دیگر از روش‌های نصب الکتروموتور با درایو می‌باشد. تمامی افرادی که در زمینه برق متخصص هستند می‌توانند الکتروموتور سه فاز را به دو حالت مجزای استاندارد نصب کنند. در برخی از الکتروموتورها نحوه راه‌اندازی الکتروموتور باید به ترتیب انجام گردد و به تجهیزات خاصی نیاز است. شما برای راه‌اندازی الکتروموتور در روش ستاره مثلث به سه عدد کنتاکتور نیاز دارید. رله، کنترل فاز و کنتاکتور مثلث از جمله تجهیزاتی هستند که در مدار فرمان اینورتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  1. روش سافت استارت

روش سافت استارت یکی دیگر از روش‌های راه اندازی الکتروموتور با درایو شناخته می‌شود. برای انجام این کار باید از دستگاه سافت استارت استفاده کنید. طول عمر الکتروموتورها و راندمان سیستم در این روش افزایش می‌یابد. با استفاده از این روش جریان هجومی مدار از بین خواهد رفت. استفاده از سافت استارت تاثیر زیادی در زیاد و کم کردن سرعت الکتروموتورها نخواهد داشت.

2 دیدگاه در “نحوه راه اندازی الکتروموتور با درایو

  1. سعید گفت:

    ممنون از مقاله خوبتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *