کدهای خطای اینورتر صنعتی

کدهای خطای اینورتر نشان دهنده چیست؟

کدهای خطای اینورتر نشان دهنده بروز عیب و ایرادات جزئی و یا جدی و سنگین در این سیستم‌ها هستند. در واقع برخی از عیوبی که در اینورترها شکل می‌گیرند رواج بیشتری داشته و برطرف ساختن آن‌ها هم ساده‌تر است. با این حال اینورترها با خطاهای سنگین و جدی نیز مواجه می‌شوند که باید آن‌ها را به درستی تشخیص داده و سپس به رفع خطای اینورتر اقدام گردد.

در حالت معمول و با بروز خطاهای جزئی‌تر و ساده، اینورتر نوعی سیگنال هشدار صادر کرده و با نشانگر خطای چشمک زن نیز مواجه می‌شوید. اما در مواقعی که خطای جدی‌تر اتفاق می‌افتد سیستم یک نشانگر خطا صادر کرده و با نشانگری همیشه روشن روبرو می‌شوید.در این مقاله کدهای خطای اینورتر ls را مرور و بررسی خواهیم کرد و ایرادات جزئی و سنگین به وجود آمده برای این سیستم‌ها را تشریح خواهیم نمود. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.


ایرادات جزئی و سنگین اینورتر

پیش از بررسی کدهای خطا در اینورتر بهتر است با ایرادات جزئی و سنگین اینورتر که در سیستم‌ها روی می‌دهد آشنا شوید. خطاهای جزئی این سیستم‌ها در حالت معمول تنها به شکل نشانگر خطا خود را نشان می‌دهند و پس از رفع خطای اینورتر و عیب و ایراد جزئی آن، علامت هشدار نیز برطرف می‌گردد.حواستان به این نکته هم باشد که اینورتر با داشتن خطای جزئی می‌تواند به فعالیت خود ادامه داده و متوقف نشود.

از مهمترین ایرادات جزئی این سیستم‌ها می‌توان به هشدار دمای بیش از حد ترانسفورماتور اشاره کرد و یا هشدار دمای بیش از اندازه کابین را نام برد.با باز شدن درب کابینت و بای پس واحد نیز ممکن است برخی ایرادات جزئی در این سیستم‌ها مشاهده شود. در حالی که با بروز خطاهای سنگین و جدی‌تر برای این سیستم‌ها نوع خطای پیش آمده در گوشه سمت چپ و در بالاترین بخش مانیتور به نمایش در می‌آید.


این خطاها شامل مواردی از قبیل گرمای بیش از اندازه ترانسفورماتور و کابینت، خطاهای واحد و خارجی و جریان بیش از اندازه اینورتر هستند. افت توان ولتاژ بالا، خرابی برد رابط و ارتباط برقرار نکردن کنترلر نیز می‌تواند این نوع خطاها را در اینورتر ایجاد کند.این دسته از کدهای خطای اینورتر در مواقعی از قبیل ارتباط نداشتن برد رابط، اضافه بار موتور، خطای پارامتر، خرابی درایو و فیبر و…. نیز خود را نشان می‌دهند. برخی از مهمترین کدهای خطای اینورتر در ادامه آمده است.


هشدار دمای بیش از حد ترانسفورماتور

این هشدار در زمانی اتفاق می‌افتد که دمای اندازه‌گیری ترموستات ترانسفورماتور از دمای تنظیم شده و پیش فرض یعنی ۱۰۰ درجه سانتیگراد بیشتر باشد. در این شرایط و به منظور رفع خطای اینورتر باید در ابتدا به بررسی فن بالای سر و یا زیر کابینت ترانسفورماتور دست بزنید تا مطمئن شوید که به درستی کار می‌کند.

اگر فن زیر کابینتی عملکرد صحیحی ندارد امکان ایجاد اختلاف زیاد در دما بین سه فاز وجود خواهد داشت. همچنین در این وضعیت و با مشاهده این نمونه از کدهای خطای اینورتر باید مقاومت دما را به خوبی اندازه‌گیری کرده و به بررسی این نکته اقدام کنید که آیا فیلتر با مسدودیت مواجه شده یا خیر؟

برای تست و بررسی این نکته می‌توانید از یک کاغذ آچار کمک بگیرید و آن را بر روی فیلتر جای دهید. اگر کاغذ مورد نظر به خوبی جذب فیلتر نشد باید فیلتر را تمیز کنید. با مشاهده و دریافت این علامت هشدار باید به بررسی این مورد هم بپردازید که آیا اینورتر فرکانس تحت بار اضافی قادر به کار در مدت زمان طولانی است یا خیر؟.باید به بررسی سوئیچ فن و کنتاکتور سیستم نیز دست بزنید و مطمئن شوید که این دو بخش در قسمت جلوی کابینت ترانسفورماتور جدا شده‌اند. ارزیابی وضعیت مدار کنترل و حفاظت فن کابینت ترانسفورماتور نیز ضرورت دارد.


هشدار دمای بیش از حد کابینت

در این شرایط دمای کابینت از ۵۵ درجه سانتیگراد بیشتر شده است. به همین دلیل سیستم اینورتر علامت هشدار و زنگ خطر را ارسال می‌نماید. با مشاهده و دریافت این نوع از کدهای خطای اینورتر باید در ابتدا به بررسی دقیق فن در بالای کابینت دست بزنید تا اطمینان پیدا کنید که این بخش به درستی کار می‌کند.همچنین باید مطمئن شوید که سوئیچ فن نصب شده در اتاق ثانویه قطع شدگی ندارد.

حواستان به این نکته هم باشد که آیا سیستم شما به صورت مداوم در حالت اضافه بار مشغول به کار است یا خیر. ممکن است این خطا به دلیل اشتباه بودن مدار کنترل و حفاظت فن کابینت شکل گرفته باشد. پس به بررسی این مورد نیز اقدام کنید.


گرمای بیش از اندازه ترانسفورماتور

یکی از مهمترین کدهای خطا در اینورتر به مواقعی مربوط می‌شود که ترانسفورماتور این سیستم بیش از حد گرم شده است. در این شرایط باید این موضوع بررسی شود که آیا دمای به نمایش درآمده به وسیله ترموستات سیستم بالاتر از عدد ۱۳۰ است یا خیر.اگر این وضعیت وجود ندارد باید ارزیابی کنید و مطمئن شوید که مقدار هشدار در دمای بیش از اندازه ترموستات بر روی رقم ۱۳۰ تنظیم شده باشد.


دمای بیش از حد کابینت

ممکن است پس از بررسی کدها و خطاهای اینورتر متوجه شوید که دمای نقطه اندازه‌گیری کابینت واحد بیش از ۶۰ درجه سانتی گراد است. در این شرایط سیستم نیز هشدار خرابی سنگین و گرمای بیش از حد دمای کابینت را ارسال می‌نماید.


عدم برقراری ارتباط توسط کنترلر

اگر پس از بررسی و ارزیابی کدهای خطا در اینورتر متوجه شدید که کنترلر ارتباط برقرار نمی‌سازد باید در ابتدا به این اطمینان دست پیدا کنید که کابل ارتباطی برد کنترل مانیتور اتصال صحیحی با برد کنترل اصلی دارد.در این وضعیت باید به بررسی درستی +۱۵ و +۵ ولت بر روی برد کنترل مانیتور نیز اقدام کنید و از این بابت نیز مطمئن شوید.

برای برطرف ساختن این خطا چند راهکار وجود دارد که یکی از مهمترین آن‌ها تعویض کردن کنترل پنل اصلی سیستم و یا مانیتور است.


خرابی برد کنترل اصلی

خرابی برد کنترل اصلی را می‌توان یکی از جدی‌ترین و سنگین‌ترین کدهای خطا در یک اینورتر به شمار آورد. همان‌طور که می‌دانید کنترلر با مانیتور در ارتباط است. پس مانیتور می‌تواند هرگونه عیب و ایراد را در این بخش به درستی تشخیص داده و ایراد مشخص شده را در برد کنترل اصلی گزارش کند.به همین دلیل خرابی این بخش اهمیت زیادی دارد. در این شرایط ممکن است با تعویض مانیتور مشکل پیش آمده برطرف شده و یا نیاز به تعویض کنترل پنل اصلی باشد.


کار نکردن برد رابط

در این نمونه از علائم هشدار و کدهای خطای سیستم اینورتر برد رابط به درستی کار نکرده و یا مانیتور نمی‌تواند با برد رابط ارتباط برقرار کند.

در حالت معمول و در مواقعی که مانیتور در مدت زمان ۳ دقیقه و ۳۰ ثانیه قادر به برقراری ارتباط با برد نباشد نوعی خرابی سنگین برای اینورتر ایجاد شده است که باید به بررسی و رفع آن اقدام کنید.برای بررسی عملکرد و اجزای این قسمت‌ها ارزیابی خطوط ارتباطی عادی و پایانه‌ها و اطمینان از صحت عملکرد و سلامت آن‌ها یکی از ضروری‌ترین اقداماتی است که باید انجام دهید.

از سوی دیگر باید به این اطمینان دست پیدا کنید که برد عملکرد صحیحی داشته و به ویژه از لحاظ ولتاژ کاری به درستی کار می‌کند. در این وضعیت بررسی اتصال تراشه خارجی برد کنترل اصلی به برق نیز ضرورت دارد.


خطای پارامتر و شکست خارجی

افرادی که به دنبال بررسی کدهای خطا در اینورتر بوده و تمایل به برطرف‌سازی این عیوب دارند باید به خطای پارامتر و خطای شکست خارجی نیز توجه داشته باشند. خطای پارامتر در مواقعی به وجود می‌آید و خود را به نمایش می‌گذارد که در هنگام تغییر پارامتر به اشتباه تنظیم شده باشد.

در هنگام مشاهده و دریافت این خطا باید به صورت مجدد به تغییر پارامترها دست بزنید و سپس دکمه تنظیم مجدد را لمس کنید.خطای شکست خارجی نیز در شرایطی شکل می‌گیرد که دکمه قطع فشار قوی به صورت محلی بسته شده باشد و یا محل اتصال ولتاژ بالا بر روی برد رابط بسته شود. در چنین شرایطی سیستم نوعی خطای خارجی را گزارش خواهد کرد.

اگر می‌خواهید این ایراد را برطرف سازید باید در ابتدا به بررسی دکمه شکست ولتاژ بالا و میزان فشردگی آن دست بزنید. همچنین باید بدانید که آیا ترمینال شکست ولتاژ بالا کوتاه است یا خیر و…..


جریان بیش از اندازه اینورتر

هشدار جریان بیش از حد را می‌توان یکی از مهمترین کدهای خطا در اینورترها به شمار آورد. اگر با این خطا و علائم هشدار در آن روبرو شدید باید در ابتدا به بررسی نرمال بودن یا نبودن برد ولتاژ خروجی دست زده و بدانید که آیا در این بخش‌ها علامت اتصال کوتاه به چشم می‌خورد یا خیر و یا تخلیه آشکار در آن صورت می‌پذیرد یا نه.

همچنین باید به این اطمینان دست پیدا کنید که فیبر محکم وارد شده و پیچ‌های اتصال دهنده مدار اصلی کاملاً سفت و محکم هستند. بررسی نرمال بودن یا نبودن منبع تغذیه مؤلفه هال نیز ضرورت داشته و باید مطمئن شوید که سیگنال جریان خروجی از مولفه هال صحیح است.

ارزیابی تنظیمات پارامتر، مکانیزم موتور و یا بار، بررسی آسیب دیدگی یا سالم بودن سیم پیچ موتور و عایق کابل خروجی، ارزیابی ولتاژ منبع تغذیه ورودی و…. نیز در این شرایط ضرورت دارند.


از دست دادن توان ولتاژ بالا

در این نمونه از کدهای خطای اینورتر سطح بالایی از توان و قدرت ولتاژ بالا از دست می‌رود. اگر مشاهده کردید که قطعی برق ولتاژ بالا حالت غیر عادی دارد باید در ابتدا به بررسی مدار کابینت سوئیچ اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *