تفاوت کلید حرارتی و مینیاتوری چیست؟ به طور کلی کنترل جریان برق در سیم ها نقش بسیار زیادی در محافظت از وسایل برقی و پیشگیری از آتش سوزی دارد. به همین دلیل است که با استفاده از فیوزها و انواع کلیدهای خودکار جریان اضافی برق را کنترل می کنند. امروزه حفظ ایمنی برق کشی در ساختمان ها و تجهیزات الکتریکی از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد. این موضوع موجب تا وسایل حفاظتی متعددی برای ایجاد امنیت در برق کشی طراحی و تولید شوند.
کلید حرارتی و مینیاتوری از جمله وسایل کاربردی برای کنترل جریان برق هستند که ایمنی ساختمان را به شکل قابل توجهی افزایش می دهند. با این وجود هر کدام از این کلیدها دارای ویژگی های متفاوتی می باشند. به همین منظور در ابتدا بهتر است تفاوت میان این کلیدها را بشناسید و سپس مناسب ترین آن ها را انتخاب نمایید. در ادامه شما را با تفاوت کلید حرارتی و مینیاتوری و کاربرد آن ها، به طور کامل آشنا خواهیم کرد.
تفاوت کلید حرارتی و مینیاتوری+ کاربرد هر یک
کلید حرارتی و مینیاتوری چه تفاوتی دارند؟
کلید مینیاتوری و حرارتی از کاربردی ترین و پر مصرف ترین کلیدهای مورد استفاده برای حفاظت موتورهای الکتریکی در برابر جریان اضافه هستند. به همین دلیل است که امروزه در اکثر سیستم های برق کشی از این دو نوع کلید استفاده می شود. نکته قابل توجه این است که تفاوت حرارتی و مینیاتوری تعیین می کند کدام کلید برای عملکرد مورد نظر مناسب تر می باشد.
- مهم ترین و اصلی ترین تفاوت کلید حرارتی و مینیاتوری در عملکرد اصلی آن ها می باشد. کلیدهای مینیاتوری تنها قابلیت قطع جریان بار را دارند، در صورتی که کلیدهای حرارتی می توانند همزمان برای قطع و وصل نمودن جریان مدار استفاده شوند.
- از طرفی می توان گفت که حرارتی ترکیبی از فیوز مینیاتوری و بی متال می باشد که عملکرد و کاربردهای کلیدهای مینیاتوری را نیز پوشش می دهد.
- دیگر تفاوت این کلیدها قیمت کلیدهای حرارتی است که نسبت به کلیدهای مینیاتوری بیشتر می باشد. البته کاربردهای کلید حرارتی و قدرت آن بسیار بیشتر از کلیدهای مینیاتوری می باشد.
- نکته دیگری که وجود دارد در رابطه با تعمیر و نگهداری از این کلیدها می باشد. کلید مینیاتوری در صورت تعمیر امکان استفاده مجدد دارد. در صورتی که کلید حرارتی در صورت خرابی امکان تعمیر و استفاده مجدد ندارد.
ویژگی های کلید مینیاتوری
شناخت ویژگی های کلیدهای مینیاتوری یکی از مهم ترین فاکتورهای لازم پیش از خرید کلید مینیاتوری می باشد. بنابراین بهتر است پیش از خرید با این ویژگی ها آشنا شوید.
- سهولت در دسترسی
- هزینه مقرون به صرفه برای تعمیر و نگهداری از آن
- امکان استفاده مجدد از کلید در صورت تعمیر اصولی
- امکان قطع جریان بار و محافظت از مدار
- کنترل جریان اضافی و پیشگیری از آسیب دیدگی تجهیزات و وسایل الکتریکی
- واکنش سریع در برابر اضافه بار، اتصال کوتاه و حرارت بیش از حد
- عدم وجود کنتاکت کمکی
- مناسب برای مصارف خانگی
ویژگی های کلید مینیاتوری
ویژگی های کلید حرارتی
پیش از آن که برای خرید کلید حرارتی اقدام کنید، بهتر است در ابتدا با ویژگی های این کلید به طور کامل آشنا شوید. مهم ترین ویژگی های کلیدهای حرارتی عبارتند از:
- قدرت بسیار بالای قطع جریان
- مقاومت فوق العاده در مقابل بارهای لحظه ای
- امکان قطع و وصل کردن مدار در زمان کار
- تنظیم نمودن جریان های حفاظتی در بازه زمانی مشخص
- نیازمند تعمیر و نگهداری مرتب از کلیدها
- محافظت از مدار هنگام بروز خطاهای اضافه بار و اتصال کوتاه
- تنظیم نمودن دقیق انواع پارامترهای الکتریکی
- محافظت از موتور هنگام نامتقارن یا نبودن فاز
- سختی تعمیر و تقریبا غیر قابل تعمیر بودن
- قیمت بالا نسبت به کلیدهای مینیاتوری و …
کاربردهای کلید حرارتی
کلیدهای حرارتی به دلیل کیفیت و قدرت بسیار بالایی که دارند در بسیاری از مصارف الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی اگر بخواهیم به تفاوت کلید حرارتی و مینیاتوری بپردازیم، باید کاربردهای هر کدام از این کلیدها را نیز مورد ارزیابی قرار دهیم. از مهم ترین کاربردهای کلید حرارتی یا حفاظت موتوری می توان به موارد زیر اشاره نمود.
- استفاده برای کلیدزنی در مدارهای موتوری
- کنترل دما در دستگاه هایی که امکان گرم شدن بیش از اندازه مدارهای الکتریکی را دارند.
- استفاده به منظور محافظت از موتور الکتریکی و قابلیت کنترل بارهای اضافی مغناطیسی و حرارتی
- محافظت از موتور الکتریکی در مقابل عیب های الکتریکی
- کاربردی به منظور سوئیچ مدارهای موتوری
- استفاده برای ایجاد تاخیر حرارتی هنگام راه اندازی موتور
برای دستیابی به اطلاعات بیشتر در رابطه با کاربردهای کلید حرارتی و انتخاب بهترین کلید برای کاربرد مورد نظرتان می توانید به وب سایت پارتاک صنعت مراجعه کنید. این مجموعه از تجربه و تخصص بسیار بالایی در زمینه واردات، تولید و عرضه قطعات الکتریکی دارد. بنابراین برای تهیه انواع قطعات معتبر مانند تهیه انواع کلیدها، خرید الکتروموتور برند ایده آل و … می توانید به سایت این فروشگاه مراجعه نمایید.
کاربردهای کلید حرارتی
کاربردهای کلید مینیاتوری
پیش از انتخاب فیوز مینیاتوری مناسب بهتر است بدانید که فیوزهای مینیاتوری دارای انواع مختلفی هستند. هر کدام از این کلیدها با توجه به ولتاژ، جریان افزایشی و نوع بار مورد نظر در مصارف مختلفی کاربرد دارند. مهم ترین کاربردهای انواع کلیدهای مینیاتوری به شرح زیر است.
- نوع B: مورد استفاده در مدارهایی که از حساسیت نسبتا کمی برخوردار هستند و قادر به تحمل جریان متوسط می باشند. به طور کلی این کلیدها برای تامین جریان پریزها در فضاهای تجاری و مسکونی کاربردی هستند.
- نوع C: قابل استفاده در مدارهایی که بار القایی دارند. این کلیدها می توانند جریان بیشتری را نسبت به نوع B تحمل کنند. به همین دلیل در موتورها، لامپ های فلورسنت و ترانسفورماتورها مورد استفاده قرار می گیرند.
- نوع D: برای کنترل جریان های بسیار بالا قابل استفاده است. این کلید برای کنترل جریان موتورهای بزرگ و ژنراتورهای وسیع استفاده می شود.
- نوع K: برای کنترل جریان وسایل برقی و پخت و پز استفاده می شوند. این کلیدها علاوه بر جریان بالا می توانند دمای بسیار بالایی را نیز تحمل نمایند و در برابر اتصال کوتاه نیز بسیار مقاوم هستند.
- نوع Z: این کلید برای تجهیزات الکترونیکی که از حساسیت بالا برخوردار هستند استفاده می گردد. کنترل جریان در چاپگرها و کامپیوترها از مهم ترین کاربردهای این کلید است که می تواند ولتاژ مدار را نیز محدود نماید.
برای دریافت راهنمای انتخاب موتور الکتریکی و شناخت بهترین برند کنتاکتور در بازار نیز می توانید از مشاوران پارتاک صنعت کمک بگیرید.