برای آشنایی با طرز کار اینورتر، بهتر است آن را به خوبی بشناسید و با توجه به کاربردش مورد استفاده قرار دهید. برندهای مختلفی در بازار وجود دارند که انواع اینورترها را تولید می نمایند. بنابراین شما می توانید اینورتر باکیفیت را از این برندها تهیه کنید. در ادامه شما را با هر آنچه نیاز است در رابطه با طرز کار اینورتر، به طور کامل آشنا خواهیم کرد.
طرز کار درایو و اینورتر
اینورتر VFD چیست؟
اینورتر VFD یک نوع کنترلگر موتور می باشد که به منظور هدایت موتور الکتریکی با تغییر فرکانس و همچنین ولتاژ اعمال شده روی موتور مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر نام های این دستگاه می توان به درایو سرعت قابل تنظیم، اینورتر، درایو سرعت متغیر و درایو AC اشاره داشت. فرکانس ارتباط مستقیم با سرعت موتور دارد. به همین دلیل هر چقدر فرکانس بالاتر باشد، سرعت موتور نیز بیشتر می شود.
مزایای استفاده از کنترل دور موتور در صنعت
استفاده از اینورتر کنترل از راه دور که کاملا به طرز کار اینورتر مرتبط است، می تواند مزایای فوق العاده ای داشته باشد که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- کاهش مصرف انرژی از مهم ترین و ابتدایی ترین مزایای این دستگاه اینورتر است.
- استفاده از تجهیزات سخت افزاری برای تغییر مسیر دور موتور الزامی می باشد، اما در صورت استفاده از اینورتر درایو دیگر نیازی به این تجهیزات نیست.
- اینورتر درایو به کاهش نوسانات ولتاژ نیز کمک می کند. زمانی که از این اینورتر استفاده نمی شود، جریان راه انداز بسیار بالاتر از جریان نامی می شود.
- برای کنترل سرعت موتور نیز می توان از این اینورتر استفاده نمود.
- امکان ترمز ژنراتوری نیز از دیگر مزایای طرز کار اینورتر است. این سیستم ترمز از هدر رفت انرژی جلوگیری می کند.
- هنگام اتصال موتور به برق شهری، انرژی بسیار زیادی روی موتور اعمال می شود. این موضوع موجب می گردد تا موتور شتاب گیری بسیار بالایی داشته باشد. اینورتر درایو می تواند از بروز این مشکل جلوگیری نماید و دور موتور و شتاب را کنترل کند.
- اینورتر درایو از بروز شوک های ناگهانی به موتور و اعمال فشار زیاد روی آن جلوگیری می کند. به همین دلیل موتور دچار فشار نشده و آسیب نمی بیند. این موضوع باعث افزایش طول عمر موتور می گردد.
اینورتر از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
اینورترها در انواع مدل های مختلف روانه بازار می شوند، با این وجود تمام آن ها از بخش های مشابهی برخوردار می باشند. به طور کلی تمام اینورترها دارای سه بخش کنترل، منبع تغذیه و مدار اصلی هستند. نکته قابل توجه این است که کیفیت این بخش ها به طور مستقیم کیفیت عملکرد اینورترها را تحت تاثیر قرار می دهد.
اینورتر از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
نحوه کار سیستم درایو از دیدگاه سخت افزاری
نحوه کارکرد سیستم درایو از نظر سخت افزاری وابسته به عملکرد سه بخش یکسوکننده، طرز کار اینورتر و فیلتر است. فرکانس AC و ولتاژ ثابت از یکسوکننده عبور می کند تا به ولتاژ DC تبدیل شود. از طرفی این درایو از سلف و بانک خازن برای فیلترسازی DC استفاده می نماید. در نهایت نیز ولتاژ DC به AC باز می گردد و فرکانس نهایی به موتور فرستاده می شود.
اگر به اطلاعات بیشتری در رابطه با محاسبه توان موتور الکتریکی و پلاک خوانی الکتروموتور نیاز دارید، به سایت پارتاک صنعت مراجعه نمایید.
طرز کار اینورتر از دیدگاه نرم افزاری
برای بررسی طرز کار اینورتر از نظر نرم افزاری باید بگوییم که با استفاده از تغییرات فرکانس و ولتاژ به واسطه دستگاه خارجی می توان سرعت موتور را تغییر داد. از طرفی VFD پایه نسبت میان ولت و فرکانس را ثابت نگه می دارد و گشتاور موتور را نیز حفظ می نماید. برای بهبود کارکرد موتور نیز از واحدهای پیشرفته استفاده می شود.
نقش کنترل دور موتور در الکتروموتور چیست؟
دستگاه کنترل دور موتور می تواند با تغییر دادن ولتاژ خروجی و فرکانس، سرعت الکتروموتور را کنترل کند. همچنین می تواند این سرعت را از جریان استاندارد به جریان متناوب تبدیل نماید.
نقش کنترل دور موتور در الکتروموتور چیست؟
اینورتر چگونه سرعت دور موتور را کنترل می کند؟
طرز کار اینورتر به گونه ای می باشد که برای کنترل سرعت دور موتور از یک مدار دیجیتالی با جریان متناوب استفاده می کند. این اینورترها دارای سوئیچ هایی می باشند که می توانند با سرعت بسیار بالایی قطع یا وصل شوند. به طور کلی این سوئیچ ها با سرعتی معادل یک ثانیه می توانند هزاران بار سیستم را قطع یا وصل کنند و برای موتور سیگنال ارسال نمایند.
اینورتر به چه روش هایی دور موتور را کنترل می کند؟
اینورتر با استفاده از روش های مختلف می تواند دور موتور را کنترل نماید. برخی از این روش ها عبارتند از:
- راه اندازی نمودن نرم موتور
- راستگرد و یا چپگرد کردن موتور
- محافظت از الکتروموتور به صورت کامل
- تغییر دادن دور موتور
- کنترل نمودن پوزیشن یا موقعیت موتور
- کنترل کردن گشتاور موتور
از مهم ترین مزایای طرز کار اینورتر می توان به امکان کنترل کردن زمان راه اندازی و توقف موتور اشاره داشت. این موضوع موجب می شود تا بتوان عملکرد موتور را برای صدم ثانیه نیز کنترل کرد.
اگر می خواهید اطلاعاتی در رابطه با راه اندازی الکتروموتور و شستشوی الکتروموتور بدانید، با مشاوران پارتاک صنعت تماس بگیرید.
تفاوت روش های کنترل دور موتور توسط اینورتر
طرز کار اینورتر به گونه ای است که به صورت معکوس کننده عمل کرده و منجر به تبدیل جریان برق مستقیم به متناوب مورد استفاده قرار می گیرند. از طرفی درایو اجزای محرک دارد، در صورتی که اینورتر فاقد این قطعات می باشد. از دیگر تفاوت های میان اینورتر و درایو می توان به تنظیم توان خروجی و ولتاژ اشاره داشت. در اینورتر می توان این ویژگی ها را تنظیم نمود. در صورتی که در درایو می توان توان و فرکانس ورودی و همچنین مشخصات خروجی را نیز تنظیم کرد.
چگونه اینورتر مناسب را انتخاب کنیم؟
با توجه به پارامترهای طرز کار اینورتر، مشخصات هر موتور از انواع مختلفی برخوردار هستند. به همین دلیل هنگام انتخاب اینورتر باید به عوامل متعددی توجه داشت تا بتوان بهترین اینورتر را انتخاب نمود. برخی از این موارد عبارتند از:
- نوع موتور مورد نظر
- قیمت اینورتر
- ابعاد اینورتر و استانداردهای آن
- مدهای کنترلی
- فاکتورهای مربوط به پلاک موتور
- مشخصات مربوط به شبکه برق قابل دسترس
- نوع بار و کاربری موتور
- محل نصب و شرایط محیطی موجود
- امکانات جانبی لازم
چگونه اینورتر مناسب را انتخاب کنیم؟
روش های کنترل دور موتور AC
یکی دیگر از موارد مرتبط با طرز کار اینورتر روش های کنترل دور موتور مستقیم یا AC می باشد. برای کنترل دور موتور AC روش های مختلفی وجود دارد که کاربردی ترین آن ها شامل موارد زیر می شوند.
- کنترل کردن دور موتور با استفاده از کنترل ولتاژ
- کنترل نمودن دور موتور با استفاده از کنترل فرکانس
- کنترل کردن دور موتور با کنترل نمودن همزمان ولتاژ و فرکانس
- کنترل سرعت موتور به کمک کنترل جفت قطب
نکته: کنترل کردن سرعت موتور از طریق کنترل همزمان فرکانس و ولتاژ از بهترین و مطمئن ترین روش های کنترل دور موتور در موتورهای القایی می باشد.
روش های کنترل دور موتور DC
با توجه به طرز کار اینورتر، برای کنترل کردن دور موتور در موتورهای DC نیز روش های مختلفی وجود دارد که موثرترین آن ها به شرح زیر می باشند.
- کنترل دور موتور با استفاده از آرمیچر
- استفاده از مقاومت آرمیچر
- کنترل کردن جریان آرمیچر با استفاده از اتصال موازی
- کنترل نمودن ولتاژ ترمینال آرمیچر
- منحرف کننده میدان
- کنترل نمودن میدان با استفاده از اتصالات
- کنترل سرعت موتور با PWM
- کنترل نمودن DC با میزان توان بالا به کمک اینورتر درایو
2 دیدگاه در “طرز کار اینورتر و نحوه عملکرد آن”
سلام کاتالوگ اینورتر ورتکس رو میخواستم دارید؟
سلام و وقت بخیر ، بله به ایمیل شما ارسال شد