انواع کلید مینیاتوری، مشخصات، عملکرد
انواع کلید مینیاتوری، مشخصات، عملکرد

کلید مینیاتوری از انواع کلیدهای کاربردی در مدارهای الکتریکی می باشند که به منظور قطع جریان برق مورد استفاده قرار می گیرند. این کلیدها امروزه جزو رایج ترین کلیدهای مورد استفاده در تابلو برق ها بوده که از مزایای فوق العاده ای برخوردارند. با توجه به این موضوع پیش از خرید انواع کلید مینیاتوری بهتر است در ابتدا آن ها را به طور کامل بشناسید. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با هر آنچه باید در رابطه با کلیدهای مینیاتوری بدانید، به طور کامل آشنا کنیم.

انواع کلید مینیاتوری+ خرید، قیمت

انواع مینیاتوری+ خرید، قیمت

کلید مینیاتوری چیست؟

کلید مینیاتوری یا MCB از جمله کلیدهای الکترومکانیکی خودکار هستند که بعد از قطع شدن، مجدد به مدار باز می گردند. این کلیدها می توانند از مصرف کننده در مقابل جریان بار اضافی و خطای اتصال کوتاه به خوبی محفاظت نمایند. نکته قابل توجه این است که کلید مینیاتوری قابل تنظیم نیست و به صورت حرارتی و مغناطیسی عمل می کند.

اگر می خواهید بدانید ترمز الکتروموتور چیست می توانید به سایت پارتاک صنعت مراجعه کنید.

انواع کلید مینیاتوری

کلیدهای مینیاتوری با توجه به محدوده قطع جریان و همچنین تیپ کلیدها به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. بنابراین پیش از خرید کلید مینیاتوری در ابتدا نیاز است تا انواع آن ها را به خوبی بشناسید و مناسب ترین آن ها را انتخاب کنید. به طور کلی کلید مینیاتوری با توجه به محدوده قطع جریان به انواع زیر دسته بندی می شوند.

  • کلیدهای تیپ B: (تندکار)

از انواع کلید مینیاتوری می توان به این تیپ از کلیدهای تندکار اشاره داشت که در تشخیص اضافه باز سرعت بسیار بالایی دارد. به طور کلی این کلید می تواند جریان اضافه بار را به صورت لحظه ای و با مقدار 3 الی 5 برابر بیشتر از جریان نامی، هنگام خروج قطع نماید. به طور کلی از این کلید در سیستم های TN، IT، تامین روشنایی و مصارف خانگی استفاده می گردد. به همین دلیل است که این کلیدها را تیپ روشنایی نیز معرفی می نمایند.

  • کلید مینیاتوری تیپ C: (کندکار)

این کلیدهای مینیاتوری جزو کلیدهای کندکار بوده که در موتورهای القایی و به منظور راه اندازی جریان های کم مورد استفاده قرار می گیرند. پمپ های آب، کولرهای گازی و موتورهای کم توان از دیگر دستگاه هایی هستند که از این کلیدها استفاده می کنند. کلیدهای تیپ C می توانند جریان اضافه بار را با مقدار 5 الی 10 برابر بیشتر از جریان نامی، در لحظه خروج قطع نمایند. بهتر است بدانید که این کلیدها را با عنوان تیپ موتوری نیز معرفی می کنند.

  • کلیدهای تیپ D: (خیلی کندکار)

کلیدهای تیپ D نیز از انواع کلید مینیاتوری هستند که می توانند جریان بار اضافی با مقدار 10 الی 20 برابر میزان جریان نامی را هنگام خروج قطع نمایند. از این تیپ کلیدها در دستگاه های X-Ray مورد استفاده در بیمارستان ها و ترانسفورماتورها استفاده می گردد. این کلید از محدوده قطع جریان بسیار بالاتری نسبت به دیگر تیپ ها برخوردار می باشد. به همین دلیل برای اطمینان از حفاظت مدار بهتر است از آن در مصارف خانگی استفاده نشود.

  • کلید مینیاتوری تیپ K:

کلید مینیاتوری تیپ K یا تیپ قدرت برای حفاظت از انواع موتورها و مدارهای قدرت مورد استفاده قرار می گیرند. این کلیدها از حساسیت بسیار بالایی برخوردار می باشند. از طرفی می توانند جریان بار اضافی بیشتر از 8 تا 10 برابر جریان نامی را از مدار قطع کند. این کلیدها برای مدارهای سلفی و بارهایی که جریان هجومی بالایی دارند، انتخاب بسیار مناسبی می باشند.

  • کلیدهای تیپ Z:

این کلیدها را می توان به عنوان حساس ترین کلیدهای مینیاتوری (تیپ حساس) معرفی نمود. این کلیدها می توانند جریان اضافی تا میزان 2 الی 3 برابر جریان نامی را به سرعت قطع کنند. از طرفی این کلیدها می توانند جریان نشتی بسیار ضعیف را متوجه شود. به همین دلیل است که از آن در بردهای الکتریکی و مدارهای PLC استفاده می گردد.

انواع کلید مینیاتوری

انواع  مینیاتوری

کلیدهای مینیاتوری را با توجه به نوع جریان برق آن ها نیز می توان به دو دسته AC و DC تقسیم بندی نمود. کلیدهای AC قطع جریان بسیار راحت تری دارند. با این وجود استفاده از آن ها در سیستم DC ممکن نیست.

کلاس حرارتی کلید مینیاتوری

بر اساس استاندارد IEC۶۰۸۹۸ (آزمون حفاظت در برابر گرما و شوک الکتریکی) کلید مینیاتوری تا 32 را در کلاس 3 و کلیدهای بالاتر را در کلاس 1 و 2 تولید می نمایند.

انواع کلید مینیاتوری تک فاز

کلیدهای مینیاتوری تک فاز به منظور کنترل جریان اتصال کوتاه و اضافه بار مورد استفاده قرار می گیرند. کلیدهای تک فاز شامل تک پل و 2 پل می شوند. کلیدهای تک پل یک ترمینال برای ورودی و خروجی دارند. در صورتی که دوپل دارای محافظت سیم فاز و نول بوده و امکان قطع نمودن مدار نول را نیز مهیا می کند.

دسته بندی انواع کلید مینیاتوری بر اساس تعداد پل

انواع کلید مینیاتوری را با توجه به تعداد پل های ورودی و خروجی آن ها می توان به 5 نوع کلید دسته بندی نمود. این کلیدها عبارتند از:

  • کلید مینیاتوری تک فاز یا SP
  • کلید مینیاتوری دو فاز یا DP
  • کلید مینیاتوری سه فاز یا TP
  • کلیدهای چهار پل یا 4P
  • کلیدهای سه پل + نول یا TPN=3PN

با مراجعه به سایت پارتاک صنعت می توانید در رابطه با مقایسه رله و کنتاکتور و فرق اینورتر و کانورتر بیشتر بدانید.

کاربرد کلید مینیاتوری

انواع کلید مینیاتوری را با توجه به تیپ و تعداد پل های آن ها می توان در کاربردهای متعددی مورد استفاده قرار داد. به طور کلی از مهم ترین حفاظت های ایجاد شده توسط این کلیدها می توان به موارد زیر اشاره داشت.

  • استفاده در ورودی تابلو برق های خانگی
  • مورد استفاده در سیستم های گرمایشی
  • کاربرد جهت حفاظت از سیستم روشنایی ساختمان ها
  • مورد استفاده به منظور حفاظت از مدار موتورهای الکتریکی
  • قابل استفاده در قسمت انتهایی خطوط توزیع سیستم ولتاژهای ضعیف
  • کاربردی جهت حفاظت از انواع قطعات نیمه هادی
  • قابل استفاده به منظور حفاظت از مدارهای PLC
  • قطع نمودن جریان های نشتی در مدار با کمک کلید حفاظت جان
  • استفاده در مدارهای ترانسفورماتور الکتریکی
  • کاربردی در ترانسفورماتور و مدار قدرت موتور صنعتی

عملکرد کلید مینیاتوری

انواع کلید مینیاتوری از نظر عملکرد به دو صورت عمل می کنند.

  • الکترومغناطیسی: در این روش کلیدهای مینیاتوری برای تشخیص جریان اتصال کوتاه از سیم پیچ با قطر زیاد و تعداد دور کم استفاده می کنند.
  • بی متال: این عملکرد به منظور تشخیص دادن جریان با بار اضافی می باشد.

عملکرد کلید مینیاتوری

عملکرد کلید مینیاتوری

قدرت قطع کلید مینیاتوری چقدر است؟

جریان در کلید مینیاتوری 2 تا 100 آمپر تعریف شده است. از طرفی این کلیدها در انواع مختلف طراحی و تولید شده اند که تا 16 کیلو آمپر قدرت قطع دارند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با الکتروموتور جی ام کو و قیمت شمارنده دیجیتال می توانید به سایت پارتاک صنعت مراجعه کنید.

قدرت قطع کلید مینیاتوری چقدر است؟

قدرت قطع کلید مینیاتوری چقدر است؟

مزایای کلید مینیاتوری در مقایسه با فیوز

کلیدهای مینیاتوری در مقابل فیوزها از مزایای قابل توجهی برخوردارند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • فیوزها زمانی که پس از خطای مدار قطع می شوند، دیگر قابل استفاده نیستند. بنابراین باید فیوزها را پس از قطع جریان تعمیر و یا تعویض نمود. در صورتی که کلید مینیاتوری پس از قطع شدن مجدد قابل استفاده هستند.
  • دقت در انواع کلید مینیاتوری بسیار بیشتر از انواع فیوزها می باشد.
  • زمانی که کلید مینیاتوری در مدار استفاده می شود، پس از بروز مشکلاتی مانند اتصالی مدار، سایر قطعات دچار مشکل نمی شوند. در صورتی که با استفاده از فیوزها پس از اتصالی مدار، ممکن است دیگر تجهیزات آسیب ببینند و نیاز به نصب کلید دوپل باشد.
  • کلید مینیاتوری به صورت همزمان عمل کنترل و حفاظت را انجام می دهند.
  • جریان های نشتی بسیار کم توسط فیوزها قابل شناسایی نیستند. در صورتی که کلید مینیاتوری کوچک ترین نشتی جریان را نیز تشخیص داده و کنترل می کنند.
  • هزینه اولیه ای که برای خرید انواع کلید مینیاتوری نیاز است به مراتب بیشتر از فیوزها می باشد. با این وجود باید توجه داشت که کلیدهای مینیاتوری از طول عمر بالاتری برخوردار می باشند و مقرون به صرفه تر هستند.

 

فرم درخواست

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *